"Сьогодні вартість газу на європейських хабах становить 10 грн за кубометр", – "Львівгаз збут"

Обмежуючи тарифи для населення, в уряді не подумали, де постачальники брати дешеве паливо.

Про це “Еспресо.Захід” заявили у компанії "Львівгаз збут", яка постачає газ більшості побутових споживачів у Львівській області. 

"Були сподівання, що крім директивного введення граничної ціни 6,99 за кубометр, уряд затвердить механізм продажу українського газу постачальникам. Але, вочевидь, урядовці вирішили не перейматись питанням, де газопостачальним компаніям взяти дешевий газ. Наприклад, за даними Української енергетичної біржі, 20 січня приведена вартість природного газу на європейських хабах до кордону України складає 10 грн за кубометр", – прокоментував рішення уряду директор ТОВ "Львівгаз збут" Павло Майк.

За його словами, найбільш ефективним рішенням в ситуації зростання цін на газ на світових ринках стало б збільшення адресних субсидій для вразливих категорій споживачів або продаж усім постачальникам видобутого в Україні газу за пільговою ціною.

Читайте також: Національна комісія з енергетики перевірить роботу "Львівгазу" після скарги мешканця Стрийщини

"Держава демонструє трохи викривлене піклування про українців. Від зростання ціни урядова постанова захищає тих громадян, які мають автономне газове опалення, а от за тепло в багатоповерхівках з центральним опаленням люди платитимуть ринкову ціну. Адже на газ, який продають теплопостачальним компаніям, граничну ціну не встановили", – каже  Павло Майк.

На січень компанія "Львівгаз збут" встановила тариф для населення на рівні 9,9 гривні за кубометр, при цьому ті клієнти, які закупили газ на опалювальний сезон у рамках акції "Твоя енергонезалежність", платять за газ за ціною   4,49 грн, 4,99 грн або 5,49 грн за кубометр (залежно від умов договору).

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.