Національна комісія з енергетики перевірить роботу "Львівгазу" після скарги мешканця Стрийщини

Чоловіку нарахували 117 тисяч гривень штрафу за начебто пошкоджений лічильник.

Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг проведе позапланову перевірку АТ "Львівгаз". Причиною перевірки стало звернення мешканця Стрийського району Львівщини Богдана Пристаюка про порушення його прав. Про це повідомив "Еспресо.Захід" голова правління Громадського руху "Європейське місто" Богдан Рабешко, який надавав юридичні консультації споживачу. 

"Споживач свого часу опалював будинок газом, а згодом перейшов на твердопаливний котел. Тож тепер використовує газ лише для приготування їжі. Але до нього прийшли газовики, заявили, що було втручання у лічильник і зняли його, – каже Богдан Рабешко. –  Лічильник справді був заіржавілий. Його повірку не робили ще з 1997 року. Але, відповідно до законодавства, саме газова служба має стежити за тим, аби не пропустити міжповірочні інтервали. Такі інтервали мають бути до восьми років. І газова служба має вести журнал лічильників абонентів (споживачів) і щопівроку приходити знімати контрольні покази. Цього не робили, а потім прийшли й заявили, що було втручання в лічильник. Експертиза підтвердила це втручання, і йому "намалювали" штраф у 117 тисяч гривень. Після цього споживач звернувся до мене".

Юрист каже, що спершу вони написали заяву до "Львівгазу" з проханням скасувати цей штраф, але "Львівгаз" відмовився це робити. Відтак написали заяву у НКРЕКП. Комісія перевірила всі документи і вказала, що "Львівгаз" порушив кодекс газорозподільних систем, тож компанія мусить скасувати цей штраф. Однак і після рекомендації комісії штрафу не скасували. Тоді Богдан Пристаюк написав ще одну заяву в НКРЕКП, уже з проханням провести перевірку "Львівгазу" на предмет порушення ліцензійних умов. 

"Тепер "Львівгаз" матиме позапланову перевірку. Гадаю, під час цієї перевірки "повилазить" чимало порушень. Адже скарга Пристаюка не єдина. До мене по допомогу звертається багато споживачів. Найчастіше це скарги саме на втручання в лічильники, – каже Богдан Рабешко. –  Людям нараховують десятки тисяч гривень за начебто втручання у лічильники. Споживачеві важко довести, що лічильник пошкодив не він, а самі газовики, коли знімали прилад. Вони можуть легенько розбити скло, порушити пломбу – ніхто ж не знає, що з тим лічильником роблять, поки везуть на експертизу.  Споживачі здебільшого  не знають, що коли виписують акт про порушення, демонтований лічильник мають ставити в пакет і опечатувати пакет пломбою. Натомість газовики часто просто забирають лічильник, а потім людині виписують величезний штраф. На жаль, у більшості  випадків споживачі сплачують ці штрафи, бо не можуть довести, що це не вони пошкодили пломби".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал