Львів'янину видалили складний тромб і відновили кровоплин ніг

63-річний львів'янин потрапив до лікарні швидкої допомоги у важкому стані з болем у ногах і відсутністю пульсу у стегнових артеріях.

Про це інформує лікарня швидкої допомоги, передає "Еспресо.Захід".

Медики діагностували гостру ішемію обох нижніх кінцівки, вихідний тромбоз аорти, мезинтеріальну ішемію і гостру ниркову недостатність. Пацієнта три тижні рятували в реанімації під цілодобовим моніторингом і доглядом відразу кількох відділень анестезіології та інтенсивної терапії, судинної хірургії і ендоскопії. Тільки так вдалось врятувати життя 63-річному львів’янину. 

“У пацієнта також був попередньо встановлений синдром Леріша (порушення кровотоку у нижніх кінцівках), на фоні якого й почався вихідний тромбоз аорти. Тож його було відразу подали в операційну”, - інформує лікарня.

Пацієнту провели складну операцію – видалили тромб, який заважав поступати крові до судин кишківника та ниркових артерій, і протезували аорто-стегнові сегменти, щоб відновити кровотік до ніг. Після операції чоловіка перевели в інтенсивну терапію. Через набряк шиї пацієнту провели трахеотомію, щоб підключити апарат ШВЛ. До трьох тижнів він був у реанімації, а пізніше у відділенні Центру серця та судин. Зараз львів'янин почуває себе добре та кілька днів тому пішов додому здоровими ногами.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал