Казковий став: як зимують лебеді та лиски в Городку. Фоторепортаж

На Городоцькому ставу мешкають десятки великих птахів – лебедів та лисок.

Городок знаходиться за 25 км від Львова. Він старший за місто Лева і має давню князівську та навіть королівську історію. Король Ягайло дуже любив це місто, провів чимало часу у городоцькому замку та на полюваннях в місцевих лісах. Кажуть, на знак пошани і любові до міста, він заповів вирізати й заховати своє серце в стінах старого францисканського монастиря... На жаль, до нашого часу не зберігся городоцький замок, однак старий монастир та костел досі радують око поціновувачів старовини, а археологи не припиняють пошуків серця короля.

Як розповідає кореспондент "Еспресо.Захід", крім цікавої історії, Городок привабливий ще й красивою природою. Його великий став та річка Верещиця омивають місто зі сторони старого парку. Саме на цьому ставу, який є озеровидним розширенням річки Верещиця, чи не цілий рік мешкають лебеді.

 

Загалом їх там неозброєним оком можна побачити від десяти до двадцяти. Зараз до них приєдналися ще й цілі зграї перелітних чорноперих лисок. Ці величні білі й чорні птахи спокійно собі співживуть у декількох прорубах і не заважають одне одному відпочивати.

У цей зимовий час городківчани не забувають про птахів і підгодовують їх. Зокрема, біля птахів можна побачити цілий ящик смачних делікатесів. Крім цього, лебеді навчилися випрошувати у людей хліб і в цілому комфортно себе почувають у цьому ставку.

Довідково. Британське Королівське товариство охорони птахів рекомендує годувати лебедів зерном (наприклад, пшеницею), та овочами (особливо салатом та картоплею). Їжа має бути достатньо дрібно нарізаною, щоб птах міг її проковтнути. Кидати її треба на воду, а не годувати з рук.

Читайте також: У Львові лебідь утік з водойми на залізничну станцію (фото, відео)

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал