Дайте грошей на камери для покійників, МРТ і вертолітний майданчик – депутати Львівської міськради побували в лікарні швидкої допомоги

Депутати міської ради досліджують потреби львівських лікарень.

Перше виїзне засідання комісії з охорони здоров'я Львівської міської ради стартувало з лікарні швидкої допомоги. Депутати вивчали потреби і запити лікарні. Про це інформує депутат Львівської міської ради Євген Кузик, передає "Еспресо.Захід".

 

Окрім традиційних неремонтованих відділень і низьковартісного харчування, адміністрація лікарні озвучила план розвитку. Зокрема, планують закінчити ремонт 34 операційні, облаштувати вертолітний майданчик і придбати власний апарат МРТ. Також депутати виявили, що в морзі закладу бракує камер для зберігання тіл померлих. Народні обранці також цікавляться, хто оплачуватиме будівництво вертолітного майданчика, адже лікарня, не маючи виділених на це коштів, уже оголосила тендер на будівництво злітно-посадкового майданчика гвинтокрилів, і на яких умовах  віддано в оренду аптечні пункти у приміщенні лікарні. Головний лікар повідомив, що оренди були віддані на довготривалий термін ще задовго до його призначення.

Але не єдиною лікарнею швидкої допомоги. Депутати з комісії розуміють, що підтримки потребують також інші медичні заклади міста. Щоб зрозуміти, які першочергові потреби лікарні швидкої допомоги потрібно закривати вже цього року, а які можна закрити в наступних, а ткож вивчити потреби всіх львівських лікарень, депутати наголошують на тому, що місту потрібно відновити госпітальну раду Львівщини. А виїзні засідання комісії надалі триватимуть і в інших лікарнях міста.

"Маємо відновити роботу госпітальної ради Львівщини! І не заради піару, а власне заради напрацювання медичної стратегії Львова. Місто має розпочати спільний з усіма лікарями процес маршрутизації пацієнта, а головні лікарі міських комунальних та обласних установ, депутати та медичні експерти мають об’єднатись над ЄДИНОЮ медичною стратегією міста Львова, що включає в себе рівноцінний розвиток усіх комунальних медичних установ міста", переконаний депутат Львівської міської ради Євген Кузик. 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал