Вертеп з екскурсоводів Львова відзначив 5 років

Сьогодні виступом у львівському храмі Вознесіння Господнього УГКЦ вертеп з екскурсоводів Львова відзначив своїх 5 років.

Цей вертеп, який має у своїй біографії виступи у поважних львівських храмах – зокрема у Домініканському соборі (нині церкві Пресвятої Евхаристії), церкві святого Архистратига Михаїла  і навіть в Архикатедральному соборі св. Юра – завжди складався саме з тих, хто презентує спраглим красу нашого міста. Однак всіх учасників цього вертепу завжди об'єднує ще одна деталь: всі вони – випускники авторитетних ліцензованих курсів  Центру "Мандри-плюс" чи їхні діти, інформує "Еспресо.Захід".

Як розповіла нам ініціаторка дійства та незмінна його організаторка, теж в минулому випускниця "Мандрів-плюс" Ольга Всяка, ідея підготувати такий вертеп не була випадковою. Походячи з родини репресованих, Ольга Всяка аж ніяк не з газетних чи журнальних публікацій знала, що таке, коли не можна заспівати колядку чи вбрати вишиванку. Оскільки пізнавати історію Львова часто приходили люди, які самі по собі неймовірно цікаві, небайдужі не тільки до минулого міста, а й народу, однодумців підготувати традиційний вертеп знайшла швидко.

"Свій перший раз ми не ходи десь далеко, а пішли до викладачки центру "Мандри-плюс", відомої львовознавиці Наталі Зубик, яка нас запросила до себе додому – каже Ольга Всяка. – Саме Наталя Зубик змусила нас повірити, що те, що підготували цікаво і варте того, аби поділитися цим з іншими".

Цікаво, що вертеп гідів отримав схвалення та дозвіл у ці непрості карантинні часи усе ж прославити театралізованим дійством Христа від керівника пресслужби Львівської архиєпархії УГКЦ  отця Павла Дроздяка. Як цікаво і те, що "хресна мама" вертепу Наталя Зубик  спеціально прийшла послухати вертеп екскурсоводів та їхніх дітей і цього разу. До речі, по завершенні виступу усі учасники вертепу знову на її запрошення вирушили з колядою до неї додому.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал