У Львові з'явиться вертолітний майданчик поряд з лікарнею швидкої допомоги

Майданчик вартістю майже 20 млн гривень має бути готовий уже до кінця 2021 року.

Аукціон запланований на 29 січня. А сам майданчик для санавіації мають побудувати уже до 31 грудня 2021 року. Вартість об'єкту оцінюють у 19,5 млн грн. Відповідний тендер опублікували на сайті публічних закупівель Prozorro, передає "Еспресо.Захід".

"Ми проводили ремонтні роботи для підготовки будівництва злітно-посадкового майданчика для гвинтокрилів біля лікарні швидкої допомоги. Але нічого більше не могли робити, доки не погодять проєкт. На сьогодні ми отримали погодження від Державіаслужби і підготували усю проєктну документацію. І ось тепер нарешті ми дійшли до етапу оголошення тендеру. Крім того, у Києві нам погодили наземний майданчик, тобто він буде не на даху будівлі лікарні, а поруч з лікарнею. Тут свої нюанси і теж чимало дозволів в різних інстанціях, вимоги щодо такого майданчика дуже суворі. Зараз важко щось планувати, але за попередніми прогнозами майданчик має бути уже до кінця року", - розповів "Еспресо.Захід" головний лікар лікарні швидкої допомоги Олег Самчук.

Гелікоптерами до лікарні швидкої допомоги у Львові доставлятимуть хворих з різних районів Львівщини і сусідніх областей, яким потрібна невідкладна допомога - це пацієнти з політравмами, інфарктами, інсультами, кровотечами, після стихійних лих, великих ДТП тощо, адже при цих станах велике значення роль має час транспортування до медзакладу. Якщо треба, у районах гелікоптер зможе сісти на території заправки, трасі чи навіть у полі, туди "швидка" підвезе хворого, а звідти його швидко доставлять до лікарні у Львові гелікоптером.

Нагадаємо, аеромедичну евакуацію МОЗ почне впроваджувати вже цьогоріч зі Львова та Києва. У 2020 році Львів виділив 5 млн грн на вертолітний майданчик для лікарні швидкої допомоги.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал