По вектор радості на рік – до Львова на Розколяду!

Місто Лева готується підсумувати цикл новорічно-різдвяних свят.

Традиційна Розколяда – дійство, яке завершує цикл новорічно-різдвяних свят, цього року відбудеться 29-31 січня у Львівському академічному обласному театрі ляльок. Три дні тематичних вистав від цього театру, театру "І люди, і ляльки" та театру "Око", а також – завдяки громадській організації Локальна культурна підтримка –  можливість поколядувати спільно з групами BanduraGirl, We. selo, Nazva, Yagody, Коралі, Макс Паленко, Lemko Bluegrass Band, Пиріг і Батіг, Joryj Kłoc, Burdon folk band та Спільнота Дриґ, покликані зібрати трохи людей. Адже карантинні обмеження насправді не дозволили належним чином відсвяткувати Різдво, інформує "Еспресо.Захід".

Як розповів нам директор та художній керівник театру "І люди,  ляльки" Олексій Кравчук, його колектив уже не вперше бере участь у тій чи іншій Розколяді, і навіть у 2015 провадив – як фестиваль вертепів – власну. До речі, з вертепом, який готували, "І люди, і ляльки" здобули згодом навіть гран-прі на міжнародному театральному фестивалі у Білорусі. На цьогорічній Розколяді театр покаже дійство "Скинія златая" режисера Романа Козака ( художник та автор ідеї Ельвіра Босович, спів та музичне оформлення Людмила Зборовська) – дуже гарне, яскраве, що в чомусь відсилає чи то до мистецтва Марії Приймаченко чи то Сергія Параджанова.

"Можливо, це прозвучить трохи банально, але Розколяда для всіх її учасників – це завжди свято, – каже Олексій Кравчук. – Можливо, через те, що уже традиційно вона покликана дати вектор радості життя на цілий рік. Саме те почуття, якого багатьом сьогодні справді бракує".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал