Під час пандемії коронавірусу на Львівщині менше хворіють на кишкові інфекції

Попри таку тенденцію, не варто нехтувати харчовою гігієною, особливо у період різдвяних свят.

Про це сьогодні, 19 січня, на брифінгу щодо епідситуації повідомляє керівниця Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко, передає "Еспресо.Захід".

Захворюваність на гострі кишкові інфекції в області знизилась втричі. Торік зафіксували чотири спалахи, тоді як за попередні роки їхня кількість сягала 12.

"Крім коронавірусу та респіраторних захворювань є інші хвороби, які нікуди не зникли, але кількість інфікувань знизилися. Якщо ми говоримо про гострі кишкові інфекції, то саме СOVID-19 навчив людей мити руки. За попередній рік захворюваність на гострі кишкові інфекції знизилась майже втричі. Зараз період свят ще триває і ні в якому разі не можна доїдати страви, бо харчові отруєння, гострі кишкові інфекції можуть виникнути не лише тоді, коли ми споживаємо їжу брудними руками, а й коли їмо продукти сумнівної якості. Коли у них закінчився термін зберігання або порушене товарне сусідство в холодильнику. Наприклад, коли сира риба розморожується поряд з готовою стравою", – розповідає Наталія Іванченко.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.