Львівський велосипедний клуб потрапив у п‘ятірку найкращих у Європі

Львівський велосипедний клуб Lviv Bicycle Club займає 9 позицію у світовому рейтингу та 5-ту серед європейських організацій.

Відповідний рейтинг уклав Audax Club Parisien – французький клуб зі столітньою історією, який проводить наймасштабніші та найпрестижніші світові змагання. Про це йдеться в повідомленні Львівської облдержадміністрації, передає "Еспресо.Захід". 

Загалом до рейтингу включили 409 велоклубів, які проводять змагання для аматорів. Визначали найкращих за кількістю велосипедистів, які взяли участь у гонках від 200 до 1000 кілометрів. Чим більше аматорів стартували на довші дистанції – тим вища позиція у клубу.

На подіях Lviv Bicycle Club 7 велосипедистів здолали тисячу кілометрів, 29 – 600 кілометрів, 67 – 400 кілометрів,  34 – 300 кілометрів, а дистанцію у 200 кілометрів проїхали 237 велоаматорів. 

Читайте також: Львівський "Рух" створив сенсацію, підписавши зірку збірної Ісландії

Наймасштабніші події Lviv Bicycle Club - це веломарафони "Львівська Сотка. Осінь", "Львівська двохсотка", "Львів-Карпати-Львів 1000/1200 км", "Gran Fondo". 

"Більшість цих подій вже стали традиційними для Львівщини. У нас є все для ідеальних шосейних перегонів: перепади висот, добрі дороги. Саме тому на ці івенти щороку приїжджає усе більше прихильників велоспорту з різних куточків України і навіть з-за кордону. Те, що Lviv Bicycle Club потрапив у десятку найкращих у світі, відмінно це підтверджує", – зазначає керівник Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Роман Хім‘як. 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал