Микола Княжицький. Нас цікавить не доля Навального, а крах режиму Путіна

Уважно стежу за операцією проти Навального у Росії.

Так, очевидно, що він вражений бацилою російського шовінізму. Але більшість росіян теж. Отруєння політичних опонентів, хто б вони не були, - злочин. Такі злочини засуджуються у світі.

Скрипаль, наприклад, є не просто шовіністом, а антиукраїнським яструбом, порівняно з Навальним, але це ніяк не виправдовує "дослідників шпилів" з КДБ. Ми маємо засуджувати кожен злочин проти свободи, демократії, людини.

Люди, які ставлять під сумнів факт отруєння, мають ставити під сумнів і інші розслідування Bellingcat, а це, нагадаю, і перші докази вторгнення російських військ на територію України, і докази того, що за збиттям рейсу MH-17 стоїть Росія.

У ситуації з Навальним цікавою є не його постать, а те, наскільки недолуга і злочинна боротьба російського режиму з опонентами послабить цей режим і викличе реакцію Заходу. Очевидно, що, наприклад, Німеччина після російської агресії в Україну мала б забути про будь-які спроби співпраці з агресором у будівництві Норд Стріму-2. Цього не сталося. Якщо Німеччину зупинить ставлення Путіна до Навального, це буде позитивним для України.

Кого б не труїв і не переслідував незаконно російський режим, ми маємо бути на боці переслідуваних і тих, хто виступає за демократію в Росії. Бо не політична доля Навального нас турбує, а широке засудження і крах авторитарного режиму Путіна.

Історія з Навальним - крок до цього.

Джерело

Редакція не завжди поділяє думки, висловлені авторами блогів.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.