Карпатський нацпарк став найкращим серед європейських

Міжнародна компанія Save on Energy оприлюднила рейтинг країн Європи з найкращими національними парками. Карпатський національний природний парк посів перше місце в рейтингу.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Карпатського національного парку, передає "Еспресо.Захід". 

"Сайт порівняння енергозбереження SaveOnEnergy прагнув з’ясувати, в якій європейській країні знаходяться найбільш високо оцінені та найпрестижніші національні парки, проаналізувавши сотні європейських національних парків та проаналізувавши їх рейтинги, відгуки, розташування та розмір", - йдеться в повідомленні.

Україна стала країною з найвищим рейтингом національних парків, при цьому кожен з восьми національних парків країни має середній бал 9,73 за даними TripAdvisor. Тоді ж, найвищий рейтинг має Карпатський національний природний парк, середній бал якого становить 9,75.

Слідом за Україною йде Словенія, якій забракло до першого місця лише 0,01 балів. У країні знаходиться Національний парк Триглав (Triglav National Park), який потрапив до парків з найвищим рейтингом в Європі з оцінкою на TripAdvisor 9,72 з 10 можливих.

Словаччина посідає третє місце, дев’ять національних парків мають середній бал 9,69 з 10. У Словаччині є Національний парк з найвищим рейтингом - Національний парк Муранська Планіна (Muranska Planina National Park) з рейтингом на TripAdvisor 10 із 10!

Болгарія посіла четверте місце. Три національні парки Болгарії мають середній бал на TripAdvisor на рівні 9,64 з 10.

Національним парком з найвищим рейтингом у країні є Національний парк Центральних Балкан (Central Balkan National Park), середній бал якого на сайті TripAdvisor становить 9,86.

Попри те, що в країні є лише один Національний парк, Швейцарія посідає п'яте місце. Завдяки відомому в країні Швейцарському національному парку (Swiss National Park), Швейцарія має середній бал на TripAdvisor 9,6 з 10.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.