На Спільнокошті збирають гроші на документальний фільм про карпатських зубрів

Гроші витратять на оренду знімальної техніки і транспорт під час весняного знімального етапу.

Про це інформує "Велика ідея", передає "Еспресо.Захід".

Студія продакшну "Explorer Life" планує зробити документальний фільм "Долина Карпатського Зубра" про природний парк "Сколівські Бескиди", а саме – про мешканців цього заповідника зубрів. Тварини мешкають тут з 2009-го. Стадо диких биків повноправно "володіє" місцевими землями, луками й широкими полянами. Правлять ж стадом самки. За законами долини самці зубрів у зимовий час відлучені від стада. Не маючи спокою, ці кошлаті та потужні велети влаштовують між собою "лицарські зустрічі", а інколи свою самотність компенсовують зухвалими "рейдами" на сади людей. Також тут можна зустріти вовка, лисицю, рись, куницю, горностая, козулю.

Для завершення фільму документалістам потрібно 100 тис. грн, які витратять на оренду знімальної техніки і транспорт під час весняного знімального етапу. Також планують залучити додаткове фінансування з державних ґрантових фондів. 

"Попри красу і надзвичайну цінність українських Карпат, досі немає якісного висвітлення "дикого життя" в гірській місцевості. Долина зубра – це унікальна лісова екосистема в карпатському регіоні. Саме тому Explorer Life обрав цю локацію для створення документального фільму про дике довкілля, життя якого, на наш погляд, буде відкриттям для українського глядача", – йдеться у повідомленні.

Додамо, що "Explorer Life" – студія продакшну пізнавального медійного контенту, що продукує та ділиться зі своєю аудиторією історіями про подорожі українців та експедиційні дослідження, продакшном тематичних відеороликів, документальними фільмами та фоторепортажами про природні локації, національні парки, дику природу та об’єкти, що становлять культурну, природну та історичну цінність.

 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал