Львів у Всесвітній день снігу. Фоторепортаж

День снігу є в календарях 60 країн світу.

У третю неділю січня відзначають Всесвітній день снігу (World Snow Day), або Міжнародний день зимових видів спорту. Свято започаткували з ініціативи Міжнародної федерації лижного спорту (FIS).

Уперше цю дату відзначили взимку 2012 року. Того року участь у проведенні свята взяли понад 20 країн, серед яких США, Канада, Австралія, Швейцарія, Фінляндія, Німеччина, Великобританія, Норвегія, Польща, Туреччина, Казахстан, Україна й інші.

Всесвітній день снігу створено для популяризації зимових видів спорту в молодіжному середовищі, для підтримки й заохочення участі в таких заходах усіх зацікавлених. Важливим кроком є залучення дітей і сімей до своєрідного, унікального, активного відпочинку, який може подарувати тільки участь у зимових видах спорту. Для цього  проводять спеціальні заходи в усьому світі. Також організатори наголошують на необхідності поширення важливої інформації про безпеку, фізичне здоров’я та питання екологічного характеру.

"Сьогоднішні діти часто дивляться в майбутнє з песимізмом, і ми сподіваємося, що завдяки цьому заходу ми зможемо показати їм та їхнім сім'ям, скільки задоволення вони можуть отримати завдяки снігу, зберігаючи при цьому здоровий, безпечний і екологічний спосіб життя", – заявив президент Міжнародної федерації лижного спорту Джан-Франко Каспер.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.