Львівські медики ендоскопічно виправили вроджену ваду розвитку діафрагми в дитини

Уже наступного дня після операції дівчинка попросилася на дитячий майданчик біля лікарні, де бавились її однолітки.

Про це інформує лікарня, передає "Еспресо.Захід".

До трьох років Катруся була здоровою дитиною. Торік у березні вона з мамою прийшла на планове УЗД і там лікар запідозрив ваду розвитку правого куполу діафрагми. Це така вроджена вада, яка проявляється відразу після народження. Але Катруся жила з нею і батьки навіть не підозрювали, що значна частина кишківника дитини розміщена у правій частині грудної клітки. Катрусю скерували до львівської лікарні "Охматдит".

"З такою вадою розвитку діафрагми в будь-який момент могло статися защемлення кишківника, а це, своєю чергою, часто призводить до гострої кишкової непрохідності. Маленька пацієнтка потребувала невідкладної операції. Для підтвердження діагнозу ми зробили дитині КТ. Висновок підтвердився", – пояснив керівник Центру малоінвазивної хірургії "Охматдиту" Андрій Дворакевич.

Виправити ваду вирішили лапароскопічно. За допомогою ендоскопічних інструментів через невеликі проколи на шкірі живота хірурги опустили кишківник у черевну порожнину й ушили дефект діафрагми спеціальними внутрішніми швами. Операція пройшла успішно. А вже наступного дня після операції дівчинка попросилася на дитячий майданчик біля лікарні, де бавились її однолітки. Дитина вже поїхала додому. За прогнозами лікарів, у Катрусі все буде добре.

До складу операційної бригади увійшли Андрій Дворакевич, торакальні хірурги Олег Ленів, Роман Ковальський і Олександр Колодій, анестезіолог Віра Приймакова.

Усі фото: facebook-сторінка "Охматдиту"

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал