Голова ДВК на Львівщині власноруч підписав 12 протоколів комісії

37-річному посадовцеві загрожує до 6 років позбавлення волі за порушення виборчого законодавства.

Слідчі Самбірського відділу поліції повідомили голові однієї з виборчих комісій про підозру в порушенні виборчого законодавства.

Про це повідомляє Поліція Львівської області, передає "Еспресо.Захід".

Як встановили правоохоронці, 25 жовтня 2020 року, під час місцевих виборів, голова комісії підписав 12 примірників протоколу дільничної виборчої комісії про підрахунок голосів виборців за кандидата на посаду міського голови Самбора не на засіданні дільничної виборчої комісії, а до проведення підсумкового засідання та до остаточного заповнення протоколів. Те ж саме зробили й інші члени виборчої комісії.

За скоєне 37-річному мешканцю Самбора загрожує покарання - позбавлення волі на строк від 2 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

Слідчі Самбірського відділу поліції, за процесуального керівництва Самбірської місцевої прокуратури, повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 28 ч. 1 ст. 158-3 (підписання головою виборчої комісії протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці, про результати виборів до остаточного заповнення протоколу, а також підписання такого протоколу не на засіданні виборчої комісії, вчинене групою осіб, без попередньої змови між собою) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від 2 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років. Триває досудове розслідування.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал