"Тендер ще можна змінити, щоб закупити автобуси у львівського виробника", – депутат

Для цього слід скорегувати технічні умови та розпочати реальну підтримку місцевих підприємств.

Про це у коментарі "Еспресо.Захід" розповів депутат Львівської міської ради Володимир Марусяк.

Він зазначив, що позицією депутатів від "Європейської солідарності" є те, що автобуси Львівська міська рада повинна купувати у місцевого товаровиробника. Адже це і робочі місця для львів’ян, і податки у бюджет міста. А також розвиток для підприємства і формування іміджу Львова, як промислового центру.

"Львівська міська рада декларує підтримку місцевих товаровиробників. Навіть розроблена програма сприяння підприємствам зі Львова і одним з пунктів там є надання їм коригуючого коефіцієнту з плати за землю, але досі нічого не робила для її реалізації. До речі, як мені відомо, "Електрон" навіть не звертався за підтримкою у рамках цієї програми", – відзначив депутат.

Володимир Марусяк вважає, що ще є можливості зробити так, щоб "Електрон" переміг у цьому тендері, але для цього потрібні добра воля міської ради:

"Насправді можна зробити так, що "Електрон" пропише найкращі умови участі у тендері, свідомо знизивши їх вартість. Натомість вони мали б отримати від міськради преференції, які дозволять їм компенсувати ці знижки. Зокрема, це може бути і корегування орендної плати за землю.

Навіть у цьому конкурсі ще можна щось змінити, скорегувати технічні умови і проголосувати за них на засіданні ради. Думаю, комісія з питань транспорту теж не матиме нічого проти цього".

Натомість депутат зазначає, що у цьому конкретному випадку технічні умови участі в тендері виглядає, прописані спеціально під конкретного виробника – білоруського МАЗа.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.