"Те, що відбувається з газом, – спроба повернути Україну до російської газової залежності", – Остап Семерак

За словами експерта, дії влади вбивають весь український енергетичний сектор.

Про це сьогодні, 15 січня, у прямому ефірі програми "Еспресо" "Борковський & Валевська" сказав колишній міністр екології, народний депутат 6-го та 8-го скликань Остап Семерак, повідомляє "Еспресо.Захід".

Остап Семерак вважає, що за енергетичною аферою сплановані геополітичні дії. Йдеться про те, щоб повернути Україну у газову залежність від Росії.

"Насправді це не одноденна історія. Я в цьому бачу декількаходову операцію якраз з геополітичним присмаком. На жаль, вона почалася не сьогодні чи минулого тижня і стосується не тільки газу чи ціни на газ. Вона стосується всього енергетичного сектору і почалася трішки раніше з електроенергії (якщо пам'ятаєте так звані дешеві поставки білоруської електроенергії). Очевидно, ми всі розуміємо, що немає білоруської електроенергії. Оскільки Білорусь та Російська Федерація мають єдиний електроенергетичний простір. Це, звичайно, недешева і не ринкова електроенергія. Це дотована на короткий період електроенергія, яка вбивала. Далі планують продовжувати такі включення електроенергії в Україну. Вона вбиває українського виробника. Вбиває українську систему і в перспективі робить нас тотально залежними від поставок з Російської Федерації, перешкоджає стабільній роботі українських систем", – заявив Семерак.

За словами ексміністра, те, що відбувається з газом, – це наступна спроба кинути камінчика і подивитися, як українське суспільство відреагує.

"Сьогодні бачимо, що це насправді не просто недбальство, яке демонструє український уряд на чолі з президентом Зеленським, а це очевидний спланований геополітичний крок для того, щоб посадити Україну до російської газової залежності, від якої ми відійшли тяжкими зусиллями, починаючи з 2014 року з часів української Революції Гідності", – додав Остап Семерак.

Читайте також: "Золота" комуналка. Скільки платитимемо за газ та тепло 2021 року.

Усі попередні програми "Борковський & Валевська" можна переглянути тут.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал