На Львівщині розвиватимуть мережу молодіжних центрів

В області враховують пріоритетність реформи децентралізації, тому вважають важливим залучення до процесу прийняття інноваційних рішень молоді в новоутворених громадах.

Про це йдеться в повідомленні Львівської обласної держаної адміністрації, передає "Еспресо.Захід". 

На всеукраїнському рівні Міністерством молоді та спорту України розроблено модель реалізації молодіжної політики в умовах децентралізації. Ключовим є тристороння взаємодія: місцевої влади, молодіжних рад та молодіжних просторів.

В ЛОДА зазначають, що вже є затверджена обласна програма "Молодь Львівщини", яка напрацьована у відповідності до Концепції Державної цільової соціальної програми "Молодь України" на 2021-2025 роки, яка розроблена Міністерством молоді та спорту України.

Серед завдань програми:

Одним із ключових завдань обласної програми "Молодь Львівщини"у на наступні 5 років є розвиток мережі молодіжних центрів на території Львівської області, які по своїй суті є осередками практичної роботи з молоддю. Їх напрями роботи формуються відповідно до потреб та інтересів молодих людей.

"Наша мета на наступні роки, щоб молодіжні простори стали унікальними установами в своїх гомадах. Адже з таких локальних змін і розпочинаються масштабні позитивні процеси у всіх сферах на державному рівні", - зазначив Андрій Ковальський, директор департаменту внутрішньої та інформаційної політики.

Важливим пріоритетом у молодіжній політиці на Львівщині незмінно залишається національно-патріотичне виховання молоді, зокрема, можливість участі молоді області у всеукраїнських заходах, регулярні екскурсії у військові частини та підприємства оборонної галузі, курси домедичної допомоги, виставки, перегляд патріотичних фільмів та багато іншого.

Вже в січні поточного року департамент внутрішньої та інформаційної політики оголосить конкурс молодіжних проєктів, на яких передбачено фінансування в розмірі 1 000 000 грн з обласної програми "Молодь Львівщини"на 2021 -2023 роки.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал