На Львівщині лікарів підозрюють у смерті вагітної дівчини

Слідчі Львівщини повідомили лікарям про підозри у неналежному виконанні професійних обов’язків. Їм загрожує обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до трьох років.

Про це повідомляє поліція Львівської області, передає "Еспресо.Захід". 

Як встановили співробітники Новороздільського відділення поліції, внаслідок недбалого ставлення завідуючого відділенням, педіатром, анестезіологом та акушером-гінекологом до своїх професійних обов’язків, в одній з міських лікарень на Львівщині померла 17-річна вагітна дівчина.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що у 27 липня 2018 року опівдні у лікарню для отримання медичної допомоги звернулась вагітна 17-річна мешканка одного з сіл району.

"Пацієнтку було госпіталізовано, її оглядали та консультували лікарі-спеціалісти, проте жоден з них не поставився належним чином до виконання своїх професійних обов’язків. Незважаючи на те, що стан дівчини різко погіршився, її не перевели в реанімаційне відділення та не призначили правильного лікування, що підтверджено експертизами. Внаслідок цього у той самий день близько 18:20 неповнолітня померла у лікарні, - повідомляють правоохоронці. 

Сьогодні, 15 січня, працівникам медичного закладу повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень.

Лікарям загрожує покарання - обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.