Лікарням Львівщини передали сучасне діагностичне обладнання

Сьогодні опорним лікарням області передали 9 сучасних ультразвукових та 6 рентгенівських діагностичних систем на загальну суму 41,3 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної держаної адміністрації, передає "Еспресо.Захід". 

Обладнання вже на складі. Вся апаратура - високого класу, дозволяє медикам проводити якісну діагностику.

"Нагадаю, в рамках Програми президента “Велике будівництво” ми проводимо ремонт та оновлюємо матеріально-технічну базу приймальних відділень дев'яти опорних закладів", - повідомив очільник області Максим Козицький.

Мова йде про комунальні некомерційні підприємства:

"Системи УЗД передамо кожному з цих закладів.Обладнання для рентгену поїдуть в Новояворівськ, Самбір, Червоноград, Буськ, 8-му лікарню Львова та в обласну клінічну лікарню”, - наголосив очільник області.

Читайте також: Львівській міській дитячій клінічній лікарні погодили 8 млн на сучасну апаратуру

Зауважують, що рентгенівська система має також функцію томографії. На закупівлю цього обладнання отримали 41,3 млн грн субвенції з ковідного фонду.

В ЛОДА зазначають, що першочергово планували закупити 5 рентгенів, але вдалось зекономити кошти та закупити ще один апарат. 

"Будівництво приймальних відділень має важливе значення для Львівської області, адже забезпечить доступність до всіх медичних послуг та створить комфортні умови для пацієнтів. Для нас дуже важливо, щоб люди отримували якісні медичні послуги, щоб у лікарнях було необхідне сучасне обладнання, а фахівці могли вміло працювали в достойних умовах", - акцентував директор департаменту охорони здоров'я Орест Чемерис.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал