Відео замість вертепу. Студенти УКУ привітали українців

Студенти Українського католицького університету, що у Львові, через карантинні обмеження, не могли зробити великого вертепного дійства, проте підготували невеличку виставу із 6-ма людьми.

Про це йдеться на сторінці університету у facebook, передає "Еспресо.Захід". 

"Друзі, віншуємо до вас в цей святковий день! А за віншування у нас дуже тепле привітання від студентської організації УКУ "Україна – єдина", – йдеться в повідомленні. 

Цю організацію заснували студенти-волонтери УКУ. Від початку війни студенти реалізують проєкти "Вертеп на Схід", "Театр на Схід", "Радіємо разом", "Вихідні у Львові", які спрямовані на підтримку військових та цивільних у фронтових і прифронтових територіях, а ще на формування культурних та патріотичних цінностей у дітей.

"2020-ий рік був важким для цілого світу. Але помимо вірусу, ми щоденно пам'ятаємо, що в Україні триває війна. Через карантинні обмеження, ми не могли зробити великого вертепного дійства, проте підготували невеличку виставу із 6-ма людьми, щоб все ж приїхати поколядувати і привезти військовослужбовцям не лише волонтерську допомогу, а й трохи гарних емоцій" каже Соломія Мурин, учасниця проєктів організації та авторка сценарію.

"Ми також розуміли, що не зможемо об'їздити всі точки, які б хотілось, тому вирішили передати також наші вітання через екрани, щоб поділитись радістю Різдва. Пам'ятаймо, що Ісус народжується кожного дня в наших серцях і вселяє надію у світле майбутнє нашої країни", – додає Соломія Мурин.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтеся на наш Telegram-канал.