"Садовий оголосив білоруський завод переможцем тендеру без висновків спеціалістів ЄІБ", - ДП "Богдан"

Ще у квітні минулого року ймовірним переможцем тендеру називали саме луцький автозавод.

Звернення Андрія Садового до влади стосовно “морального права купувати білоруські автобуси” здивувала працівників Луцького автоскладального заводу. Адже ще навесні минулого року за результатами тендеру саме пропозиція заводу “Богдан”  була визнана найкращою. Про це повідомили “Еспресо.Захід” у пресслужбі заводу.

“Учора на сайті Львівської міської ради, з посиланням на офіційну сторінку міського голови Львова у соцмережах, було поширене повідомлення про його звернення до містян з пропозицією висловити свою думку щодо "закупівлі 100 нових автобусів у білоруської компанії МАЗ". Ця інформація була із подивом сприйнята на Луцькому автоскладальному заводі, оскільки ще 15 квітня минулого року стало відомо, що найкращою ціновою пропозицією з-поміж п’яти учасників тендеру стала ціна, запропонована ДП "АСЗ №1". Крім того, супутні показники, як то витрати на технічне обслуговування, в українського автобуса також одні з найкращих, – йдеться у коментарі “Богдан Моторс”. –  Усе це підтверджується протоколом розкриття тендерних пропозицій, примірник якого, безумовно, є й у Львівській міській раді... Як можна без офіційних висновків спеціалістів ЄІБ оголошувати переможцем білоруського виробника, а також давати оцінку технічної відповідності продукції учасників тендеру, залишається загадкою для українських автовиробників”.

Участь у тендері на виробництво 100 автобусів для Львова брали п’ять учасників: “Богдан”, “УкрЄвроМаз”, “Сучасні вантажівки”, “Otokar” (Туреччина) та “Електрон”. У компанії кажуть, що реалізацію цього тендеру з незрозумілих причин відкладали вісім місяців. Хоча попередньо у Львівській міській раді обіцяли, що першу партію автобусів місто отримає уже до кінця 2020 року.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.