Театр "Воскресіння" вийде з локдауну з новою "Америкою"

Львівський глядач її побачить уперше.

У перші ж вихідні відразу по завершенні січневого локдауну – 30, 31 січня – Львівський академічний духовний театр "Воскресіння" представить прем'єру "Америка" Біляни Србляновіч у постановці заслуженої артистки України Алли Федоришиної. Ідеться про знану п'єсу (що йде на сценах багатьох країн) однієї із найпопулярніших у Європі сучасних сербських драматургів, до творчості якої  цей львівський театр звертається вже не вперше, інформує "Еспресо.Захід".

"Америка" – п'єса про пошуки себе в еміграції, про трагедію нестабільності сучасного світу, де все часто-густо тримається на грошах та ефемерному успіху, про те, що лежить за кулісами примарної успішності і яку ціну за цю успішність можна заплатити. 51-річна Біляна Србляновіч, яка сьогодні живе у Парижі і яка має велику прихильність у світі також завдяки чару своєї особистості та щирому піклуванню про суспільні проблеми, не має жодного сентименту до фальшивого світу успішного життя і препарує його не застановляючись. 

Цікаво, що це вже вдруге "Воскресіння" звертається до творчості Біляни Србляновіч. У репертуарі театру вже була її "Сарана". Як цікаво і те, що "Америку" театр підготував у рамках відзначення свого 30-річчя. Перший показ вистави (який був закритим) відбувся два тижні тому 30 грудня.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.