На Львівщині шахтарям заборгували майже 175 мільйонів гривень

"Львіввугілля" на другому місці в Україні за зарплатними боргами.

Зарплатна заборгованість перед гірниками держшахт знову сягнула 716,9 млн грн. Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець, передає "Еспресо.Захід".

"1,4 млрд грн, які наприкінці грудня 2020 року були спрямовані на погашення заборгованості із виплати заробітної плати перед шахтарями, як я попереджав, не вирішили проблеми глобально, – заявив Михайло Волинець. – Нагадаю високопосадовцям, що у відповідь на запропоновані мною поправки до законів, що мали врегулювати боргове питання, "слуги народу" з трибуни парламенту обіцяли знайти шляхи вирішення проблеми на рівні Кабінету міністрів. Тож на часі виїжджати з Буковелей та працювати на потреби людей".

Станом на 11 січня, гірникам Донеччини заборгували 338,3 млн грн, Львівщини – 174,9 млн грн, Луганщини – 161,8 млн грн, Волині - 41,9 млн грн.

Державне підприємство "Львіввугілля" на другому місці серед вугледобувних підприємств за розміром боргів з зарплати. Його працівникам досі винні 138,7 млн грн. Більші борги має лише "Селидівугілля" (Донецька область) – 168,7 млн грн. Окрім "Львіввугілля", на Львівщині є ще шахта "Надія", яка ще у листопаді зупинила видобуток, через те, що її відключили від електропостачання через борги. Але з працівниками копальні досі повністю не розрахувались за попередні місяці.

При цьому у Незалежній профспілці гірників вважають, що у цьому році ситуація з виплатою зарплати на гірничих підприємствах буде не кращою, ніж торік. У 2020 році на підтримку вугільних шахт скерували приблизно п’ять мільярдів гривень. Натомість на 2021 рік на вугільну галузь передбачено лише 4,5 млрд грн.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал