За садочки у Львові доведеться платити більше

З січня у дошкільних навчальних закладах подорожчало харчування.

Про це повідомляє "Еспресо.Захід"

З січня у дошкільних навчальних закладах Львова збільшилася ціна за харчування дітлахів. Відтепер батьки платитимуть на одну-дві гривні дорожче за день в залежності від групи. Як пояснила журналістці "Еспресо.Захід" спеціаліст з питань дошкільної освіти ЛМР Наталія Клочко, ціна росте щороку, оскільки збільшуються ціни на продукти.

"Ціна на харчування розраховується відповідно індексу споживчих цін, – пояснює Наталія Клочко. У нас ще добра ситуація, оскільки батьки сплачують 60% вартості меню, а решту додає міський бюджет. Ми спостерігали за  ситуацією в інших містах десь оплачують батьки 70%, а хтось і всі 100 відсотків".

Відтак нині в групі раннього віку батьки оплачують 18 гривень 20 копійок за день харчування, дошкільного віку від трьох до шести років 27 гривень 90 копійок. У санаторних групах доведеться платити більше на дві гривні і цього року з’явилася безглютенове та безлактозне харчування.

"Безглютенові та безлактозні продукти значно зросли в ціні, тому ми їх вирішили виділити в окрему групу. Цього року таке вперше,  додає Наталія Клочко. Нині таке харчування за день коштує 54 гривні 60 копійок".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.