У Росії вкрали українську колядку (відео)

Львівський письменник Юрій Винничук дослідив, що росіяни – єдиний слов’янський народ, який не має власних коляд.

У Росії переспівали колядку "Добрий вечір тобі, пане господарю", яка є однією з найвідоміших українських колядок. У соціальній мережі Facebook українці обурюються такому переспіву.

"Це московити… Вони крадуть все у всіх… Вкрали в нас історію, мову, церкву, тепер крадуть звичаї ...Борони Боже десь таке почути !", - пише користувач фейсбуку Євген Штурмак

"Вкрали у нас історію, мову, церкву, тепер крадуть звичаї. От так ще трохи, то вони в нас і Бандеру з Петлюрою та Мазепою вкрадуть ... Негідники!", - зауважує Василь Музика

Зауважмо, львівський письменник Юрій Винничук писав, що росіяни – єдиний слов'янський народ, який не має своїх коляд.

"Часто трапляються люди, які авторитетно заявляють якусь небилицю, а коли їм наводиш докази, що все не так, бояться відступити назад і далі товчуть порожнє в пустому. От, наприклад, один унікум вирішив довести, що в росіян теж є коляди. А це дурня", – пише письменник. 

Він також зауважує, що лише на початку ХХ ст. було створено кілька авторських та перекладних коляд, які ви легко відшукаєте в Інтернеті. Однак народ їх ніколи не виконував, а ближче до Нового року росіяни співали "овсени", які нічого спільного з колядками не мали.

Також Юрій Винничук зауважує, що щедрівок у Росії теж не знали.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.