У Трускавці на Львівщині триває реконструкція центрального парку

Загальна вартість робіт - понад 80 млн гривень.

На Львівщині у куротному містечку Трускавець реконструюють центральний парк. Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної державної адміністрації, передає "Еспресо.Захід".

У 2020 році з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища виділили 589,1 тис. грн.

За словами заступника голови Львівської ОДА Юрія Бучка, реконструкція парку триває з 2016 року. За цей час відновили сходи, замінили дощову та побутову каналізації, розпочали роботи з замощення головних та другорядних алей плиткою, реконструкцію підпірної стіни, частково виконали роботи з реконструкції зовнішнього освітлення – встановили 60 паркових опор та світильників.

Парк є окрасою міста Трускавця і основним місцем прогулянок для містян та відпочивальників. Цей заповідний об’єкт створили з метою збереження рідкісних видів місцевої флори і цінних інтродукованих видів рослин, джерел мінеральних вод, охорони та підтримання екологічного балансу міста та для оздоровчої рекреації.

Зазначимо, що парк входить до складу природно-заповідного фонду України, охороняється як національне надбання щодо якого встановлюється особливий режим охорони, відтворення та використання.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.