На Львівщині стався землетрус

З населених пунктів інформації про підземні поштовхи не надходило.

За інформацією від чергового сейсмостанції "Львів", 10.01.2021 об 11 год. 13 хв. 36,4 c (за Гринвічем) або 13 год. 13 хв. 36,4 c (за київським часом) у смт Рудки, поблизу села Луки Самбірського району Львівської області зафіксовано землетрус. Про це повідомляє Департамент з питань цивільного захисту Львівської ОДА, передає "Еспресо.Захід".

За даними опрацювання мережі сейсмічних станцій відділу сейсмічності Карпатського регіону ІГФ НАН України, магнітуда по довжині запису - МD=1.9, глибина гіпоцентру: 0.0 +-2.0 km.

Інформації про підземні поштовхи з населених пунктів не надходило. Рятувальники зарахували явище до некласифікованих подій.

Довідка:

Інтенсивність є якісною характеристикою землетрусу і вказує на характер та масштаб впливу землетрусу на поверхню землі, на людей, тварин, а також на природні та штучні споруди в районі землетрусу.

В Україні для класифікації сейсмічної інтенсивності використовується 12-бальна шкала. Ця сейсмічна шкала розроблена у зв'язку з відміною в Україні шкали MSK-64 (Медведєва-Шпонхоєра-Карніка, 1964 р.) і необхідністю адаптації до Європейської макросейсмічної шкали EMS-98 для зближення національної нормативної бази будівельної галузі з європейською.

Поштовхи від 1 до 3 балів реєструються тільки сейсмічними приладами, відчуваються окремими людьми, які перебувають у стані повного спокою, відчуваються лише невеликою частиною населення.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.