Львівських муніципалів судитимуть за привласнення бюджетних коштів

Загальна сума отриманої неправомірної вигоди сягає 150 тис. грн, а сума привласнених коштів місцевого бюджету – понад 350 тис. грн.

Про це повідомляє Львівська обласна прокуратура, передає "Еспресо.Захід".

Слідчі у Львівській області скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо семи членів організованої групи за фактами одержання неправомірної вигоди, зловживання службовим становищем та незаконного заволодіння бюджетними коштами.

Ще у червні минулого року викрили схему розкрадання бюджетних коштів та вимагання грошей з місцевих підприємців та представників комунальних підприємств Львова. Тоді посадовці з “Муніципальної варти” та керівники комерційних структур з березня по червень 2020 року надавали охоронні послуги без належного оформлення договірних відносин. Також проводили розрахунки виключно у готівковій формі та відмовлялися  укладати офіційні угоди.

У поліції Львівської області повідомляють, щоб приховати свою протиправну діяльність, в окремих випадках зловмисники все ж таки укладали договори про надання охоронних послуг. При цьому пропонували "свої" охоронні фірми, які фактично послуг не надавали. Кошти за роботу перераховувалися на рахунки "своїх" комерційних структур.

Як наслідок, для надання охоронних послуг на необлікованих об’єктах, представники "Муніципальної варти" зменшували кількість охоронців на об’єктах міської ради та інфраструктурних об’єктах Львова. Загальна сума отриманої неправомірної вигоди сягає 150 тис. грн, а сума привласнених коштів місцевого бюджету – понад 350 тис. грн.

Наразі завершили досудове розслідування. Максимальне покарання, яке загрожує обвинуваченим – до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.