Twitter назавжди заблокував акаунт Трампа

Акаунт заблокували через "прославлення насильства" та "ризик розпалювання ворожнечі".

Про це йдеться у заяві Twitter, передає"Еспресо.Захід".

"Після ретельного вивчення недавніх твітів з облікового Дональда Трампа і контексту навколо них - зокрема, як вони приймаються і інтерпретуються в Twitter за його межами - ми назавжди заблокували обліковий запис через ризик подальшого підбурювання до насильства", - йдеться в повідомленні. 

В компанії також зазначають, що система цінностей Twitter дозволяє громадськості почути безпосередньо обраних чиновників і лідерів країн.

"Але ми давали зрозуміти, що ці акаунти не вивищуються над правилами соцмережі, зокрема вони не можуть використовувати Twitter для заклику до насильства", — зазначили у компанії.

Читайте також: Ірак видав ордер на арешт президента США

Команда Twitter звернула увагу на два дописи, які Трамп розмістив після того, як сплив час тимчасового блокування акаунту. У соцмережі вирішили, що ці твіти "прославляють насильство"  і можуть надихнути інших на насильницькі дії, зокрема "на повторення злочинних дій біля Капітолія".

Перший допис Трампа

"75 мільйонів великих американських патріотів, які проголосували за мене, за Америку передусім, та робили Америку величною знов, матимуть величезний голос у майбутньому. Їх не будуть зневажати чи ставитись до них несправедливо у будь-який спосіб".

Другий твіт:

"Для всіх, хто питав, — я не збираюся іти на інавгурацію (Джо Байдена — ред.) 20 січня".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.