Львівські хірурги дістали магнітик із кишківника дитини, який пробув там три дні

Малеча поскаржилася батькам на біль у животі, рвоту і ознаки кишкової непрохідності. Дитину "швидка" доставила до львівського "Охматдиту". Тут лікарі зрозуміли причину нездужання дитини - стороннє тіло побачили на рентгені. То були магнітики.

Про це інформує лікарня, передає "Еспресо.Захід".

Оскільки з розповідей батьків, стороннє тіло пробуло у тілі дитини 3 доби, на підмогу викликали авторитетного ендоскопіста Олега Кочеркевича із Чорнобильської лікарні і разом з ендоскопісткою Мартою Лучак малечі зробили колоноскопію і фіброгастроскопію. Але магнітик добре заховався від лікарів у травному тракті - його просто не виявили. За три доби він пройшов далі травним каналом.

Щоб його дістати, лікарі прийняли рішення про операцію.

"За три доби магнітик потрапив зі шлунка дитини у кишківник, викликав кишкову непрохідність і дістати його по-іншому просто було неможливо. Ми змушені були виконати лапаротомію і ентеротомію. У такий спосіб ми дістали магнітики", - розповів "Еспресо.Захід" Богдан Мальований, хірург, заступник директора із хірургічної частини лікарні.

Фото: Охматдит

 В операційній попрацювали хірурги Богдан Мальований, Роман Стеник, Олег Содома, Тарас Пацюрко, анастезіолог Анна Хованська, медсестри Іванна Крет і Оксана Кузишин.

Малеча почуває себе добре і її вже виписали додому.

Медики нагадують, якщо дитина проковтнула стороннє тіло, найкраще звернутися до лікарів якнайшвидше, у той самий день, тоді буде більше шансів дістати його без операції - ендоскопічно.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал