До гірськолижних курортів кілометрові черги. Рятувальники вже надають першу допомогу

Щоб добратися до Буковелю, треба кілька годин простояти в автомобільному корку.

Вчора, 8 січня, журналіст Ярослав Іваночко поділився у facebook світлинами довжелезних черг з автомобілів на під’їзді до популярного гірськолижного курорту Карпат, передає "Еспресо.Захід".

"Перший день локдауну. Добре, що гірськолижним курортам дозволили працювати, можна постояти в кілька кілометровій черзі на Буковель", – написав Іваночко.

Також в коментарі "Еспресо.Захід" він додав, що "черги однакові на в’їзді в Буковель як з боку Паляниці, так і з боку Яблуниці – декілька кілометрів, на які треба витратити понад годину".

Тим часом, як повідомляє Головне управління ДСНС України у Львівській області, 8 січня рятувальники надали допомогу чотирьом травмованим туристам-лижникам.

"Так, на горі Тростян надано допомогу двом травмованим туристам-лижникам та на горі Високий Верх надано допомогу двом травмованим туристам-лижникам, з них одній дитині", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Локдаун в Україні: докладно про дозволи й обмеження

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує про правила безпечного катання на гірськолижних трасах.

"Дотримуйтесь безпечної швидкості, яка дасть вам час для додаткового маневру, щоб уникнути зіткнення, не зловживайте спиртними напоями під час катання, адже час реакції зменшується в рази, одягайте захисне спорядження та теплий одяг. Пам’ятайте, що в місцях масового катання невмілий і головне недисциплінований лижник – серйозна небезпека для оточуючих!", – наголошують рятувальники.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.