У Франції злодії-гурмани викрали дорогих вин на €350 тис.

Грабіжники поцупили пляшки бургундського вина на 350 тисяч євро з розкішного готелю неподалік міста Бон, регіон Бургундія.

Про це з посиланням на The Guardian повідомляє Громадське.

Інцидент стався зранку 5 січня. Грабіжники приїхали до розкішного готелю Relais Château, який займає 80 гектарів сільської місцевості, оточений лісами та полями. Вони зламали двері винного погребу та забрали сотні пляшок бургундського вина.

Власник готелю розповів, що спрацювала пожежна сигналізація. Тоді він застрибнув у своє авто та наздогнав фургон перед тим, як грабіжники мали виїхати на автостраду.

Згодом до погоні доєдналися поліцейські. Коли вони наблизилися до фургона, злодії почали кидати в них пляшками вина. Правоохоронці стверджують, що ніхто не постраждав. За їхніми словами, пляшками цілилися в лобове скло, але не влучили.

Затримати грабіжників не вдалося. Вони врізалися в дорожню огорожу та втекли з автівки. Зараз триває розслідування інциденту, поліція розшукує щонайменше трьох чоловіків.

У поліції також кажуть, що готель постраждав від нападу грабіжників двічі за два дні. За добу до цієї історії до винного льоху увірвалися невідомі та викрали вина на 200 тисяч євро. Тоді сигналізація не спрацювала. Поліція намагається з'ясувати, чи обидві крадіжки організувала одна банда.

Довідково. Перші виноградники з'явилися в Бургундії ще до нашої ери. Нині виноградники цього регіону навіть внесли до переліку об'єктів Світової спадщини ЮНЕСКО.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал