Четвірні з Ужгорода дали імена

Троє хлопчиків і дівчинка, які наразі ще перебувають під наглядом лікарів, уже мають імена.

Про це повідомили на facebook-сторінці Ужгородської міської ради, передає "Еспресо.Захід".

У родині визначилися з іменами для четвірні, яка народилася в ніч проти 5 січня. Хлопчиків назвуть Олександр, Євгеній та Іванко, а дівчинка буде Каролінкою.

Про це новоспечена мама чотирьох діток, 20-річна Лариса Кушнір із села Калини Тячівського району Закарпаття, розповіла під час відвідин міського голови Ужгорода Богдана Андріїва, який приходив привітати її.

Пані Лариса розповіла: дізналася, що діток буде кілька, на сьомому тижні вагітності – тоді вже точно знали, що їх троє, пізніше обстеження показало, що четверо. Сказала, що відразу були шоковані такою новиною, бабусі з дідусями навіть не повірили, а зараз – дуже щасливі.

За словами директора КП "Ужгородський пологовий будинок" Олега Онопка, малята, які наразі перебувають у палаті інтенсивної терапії під наглядом лікарів, будуть тут щонайменше місяць-півтора. Дітки потребують тривалої реабілітації та виходжування, як і всі передчасно народжені. Лікарі запевняють, що загалом усе необхідне для лікування діток в ужгородському пологовому є, як і медобладнання та фаховий медперсонал, який цілодобово спостерігає за немовлятами.

Оскільки вагітність була складною, мама перебувала в Ужгородському пологовому будинку під спостереженням лікарів із 21 листопада. Усі знали, що пологи будуть передчасними, адже будь-яка багатоплідність має високий ризик передчасних пологів. 4 січня вночі почалася пологова діяльність, тому вирішили провести операцію. Лікуючий лікар породіллі Руслан Федько, який проводив операцію, започаткував унікальну методику вилучення недоношеної дитини в цілому навколоплідному міхурі. Це зменшує травматизм дитини під час народження.

Багатоплідні вагітності – не рідкість в Ужгородському міському пологовому: торік було 64 двійні, у 2019-му – 84 двійні. Четвірня ж народилася на Закарпатті вперше. За світовою статистикою, четвірня народжується одна на 700 тисяч пологів. В Україні торік четвірню народили у Кропивницькому, п’ятьма роками раніше – в Одесі.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал