Волинського офіцера викрили у хабарництві

На Волині викрили у хабарництві начальника відділу обласного територіального центру комплектування та соціальної політики. Затримали офіцера під час отримання 1000 доларів США.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України, передає "Еспресо.Захід". 

Як встановило слідство, що, перебуваючи ще на посаді військового комісара районного військкомату, чоловік налагодив корупційну "схему". За певну винагороду він сприяв громадянам в ухиленні від проходження військової служби, оформленні відповідних для цього документів, а також у відтермінуванні призову.

Сьогодні, 5 січня, поліцейські затримали начальника відділу обласного територіального центру під час одержання 1000 доларів США неправомірної вигоди.

Наразі військовослужбовець затриманий. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру. Йому загрожує позбавлення волі від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років, з конфіскацією майна.

Читайте також: Львівського податківця затримали на хабарі

Водночас, як повідомили в Оперативному командуванні "Захід", за даним фактом призначене службове розслідування. "На час проведення розслідування військовослужбовець усунутий від виконання службових обов’язків. У разі доведення його вини судом, військовослужбовець понесе покарання згідно вимог чинного законодавства та буде звільнений з лав Збройних Сил України з позбавленням військового звання", – йдеться у повідомленні.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал