У Польщі зняли фільм українською мовою про колиску "Солідарності"

У Ґданську зняли короткий фільм-путівник про легендарну корабельню українською мовою.

Фільм можна подивитися на каналі ґданської муніципальної установи Інститут міської культури на YouTube. Це короткий путівник про легендарну ґданську корабельню українською мовою, передає Польське радіо.

Зняли фільм учасники проєкту "Metropolitanka – witamy / ласкаво просимо / добро пожаловать" – мігранти з України та країн колишнього Радянського Союзу, які зараз проживають на Помор'ї.

За словами координаторки проєкту Анни Урбаньчик, у межах цього проєкту кількамісячний екскурсоводський курс пройшло 30 україно- і російськомовних осіб, які згодом стали гідами по верфі шляхами жінок. Восени вони почали проводити перші безкоштовні екскурсії. Оскільки пандемія зірвала плани організаторів, тому вирішили зняти короткі фільми-путівники. "І зараз кожен, чи то в Польщі, чи то в Україні, може віртуально пройтися корабельнею", – додала вона. Фільм можна знайти під назвою "Екскурсія Ґданська Корабельня шляхами жінок".

Читайте також: "Слухаємо українську": у волинському виші започаткували мультимедійний проєкт (відео)

Ініціатори проєкту запросили до участі в ньому мігрантів тому, що хочуть, аби вони стали амбасадорками і амбасадорами Ґданська, і щоб з цим унікальним містом вони ознайомлювали своїх співвітчизників, – і тих, які поселилися в Польщі на постійно, і тих, які перебувають тут тимчасово.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал