Степанов назвав повідомлення про порушення прав споживачів фейком

Американська торговельна палата повідомляла, що частина заборон під час посиленого карантину є прямим обмеженням прав споживачів та потенційно призводитиме до виникнення конфліктних ситуацій в магазинах.

Таку заяву міністр охорони здоров’я Максим Степанов зробив на щоденному брифінгу, передає "Еспресо.Захід".

Міністр сказав, що дозволяють продавати товари з 8 січня до 25 січня. До цієї групи належить їжа, ліки, засоби гігієни, засоби зв'язку, ветеринарні препарати, корми, насіння, засоби захисту рослин. Важливо, що функціонуватимуть магазини, 60% площі який відвели на ці товари. Однак продавати всі інші групи товарів можна лише з адресною доставкою. Міністр не пояснив, чому вважає фейком заяву про порушення прав споживачів.

"Було ще питання щодо побутової хімії. Ми сьогодні зробимо уточнення на засіданні уряду, щоб у всіх було розуміння. Коли ми складали цей перелік, то виходили з того, що карантинні обмеження діятимуть на території країни 16 днів. Це той термін, який необхідний, щоб повністю збити хвилю розповсюдження коронавірусу. Якщо у вас виникають запитання, то звертається до Міністерства охорони здоров'я. Завжди розповімо, що як саме відбувається. Я також звертаюся до тих, хто розповсюджує фейки. Не думаю, що це гарна річ", – каже Максим Степанов.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал