Середня зарплата на Львівщині суттєво менша, ніж середня в Україні

Найбільше в області заробляють хіміки, фінансисти та державні управлінці

Середня номінальна заробітна плата штатного працівника у листопаді 2020 року становила 10 661 гривню. Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної державної адміністрації, передає "Еспресо.Захід".

За даними Головного управління статистики у Львівській області, у порівнянні з жовтнем 2020 року заробітна плата зменшилася на 1,9%. Якщо порівнювати з листопадом 2019 року, то вона зросла на 13,6%. При цьому середня зарплата у Львівській області суттєво відстає від середньої в Україні (11 987 грн).

Як пояснили у департаменті економічної політики Львівської ОДА, номінальна заробітна плата – це сума грошей, яку отримує працівник за виконану роботу. Одним з чинників, який його формує, є обсяг мінімальної заробітної плати, кількість штатних працівників тощо.

Найбільш оплачуваними у листопаді 2020 року були працівники підприємств та організацій з виробництва хімічних речовин і хімічної продукції (23 064 грн), фінансової та страхової діяльності (18 053 грн), державного управління й оборони, обов’язкового соціального страхування (16 224 грн). Найменший розмір заробітної плати зафіксовано у працівників тимчасового розміщування й організації харчування (3791 грн), поштової та кур’єрської діяльності (5707 грн).

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.