Названо найбільш безпечні авіакомпанії світу

"Зірки" українського ринку Ryanair і Wizz Air у хвості першої десятки лоукостерів.

Портал AirlineRatings, присвячений аналізу роботи авіаперевізників, склав щорічний рейтинг найбезпечніших авіакомпаній, пише "Ліга.Бізнес", інформує "Еспресо.Захід".

Найбезпечнішою авіакомпанією у світі другий рік поспіль став австралійський авіаперевізник Qantas.

У трійці лідерів також новозеландська Air New Zealand і катарська Qatar Airways.

Читайте також: Куди можна полетіти зі Львова на Новий рік та свята і що буде після

AirlineRatings підкреслив прагнення Qantas перенавчати пілотів перед їх поверненням в лад після перерви в роботі під час пандемії.

Австралійський авіаперевізник Qantas удостоївся свого звання восьмий раз поспіль. Більш того, Qantas була визнана найдосвідченішою авіакомпанією в галузі – вона є найстарішою в світі постійно діючої авіакомпанією з майже 100-річною історією.

Топ-10 найбезпечніших авіакомпаній виглядає так: Qantas Airways, Qatar Airways, Air New Zealand, Singapore Airlines, Emirates, EVA Air, Etihad Airways, Alaska Airlines, Cathay Pacific Airways, British Airways.

Читайте також: Аеропорт "Львів" завершив рік з пасажиропотоком 1/3 від запланованого обсягу

AirlineRatings також виділив найбезпечніші бюджетні авіакомпанії: Air Arabia, Allegiant, EasyJet, Frontier, Jetstar Group, Jetblue, Ryanair , Vietjet, Westjet і Wizz Air .

AirlineRatings.com стежить за 385 перевізниками з усього світу, вимірюючи такі фактори як кількість авіакатастроф і серйозних інцидентів, а також вік їх літаків. Рейтинг видання оцінює такі фактори, як історія аудиту авіаційних органів, записи про катастрофах і серйозні інциденти, вік парку, фінансове становище авіакомпанії, навчання пілотів і культура поведінки на борту.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал