На Львівщині зменшується кількість госпіталізованих хворих на COVID-19

Заповненість ліжкової мережі становить 34,8%. З початку року розгорнули ще 200 ліжок.

Про це повідомив на брифінгу щодо епідситуації директор департаменту охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації Орест Чемерис, передає "Еспресо.Захід"

За попередню добу підтвердили 371 факт коронавірусної хвороби на Львівщині. Провели 1 111 тестувань методом ПЛР (наявність/відсутність в організмі людини ДНК або РНК вірусу) та близько 1500 методом ІФА (наявність антитіл). На сьогоднішній ранок в стаціонарах Львівщини перебуває 1 373 хворих. З них 126 перебувають в реанімаційному відділенні, 26 – на апаратах штучної вентиляції легень.

Серед закладів охорони здоров'я у Львівській обласній інфекційній лікарні є 101 пацієнт, у Центрі легеневого здоров'я – 109 пацієнтів, у Львівському обласному госпіталі ветеранів війні – 121, у Лікарні швидкої медичної допомоги – 243. Серед районних лікарень найбільш заповненими є Новояворівська (88 пацієнтів).

"Станом на сьогодні заповненість ліжкової мережі становить 34,8%. Хочу відзначити, що наша ліжкова мережа з 1 січня розширилася. У центрі легеневого здоров'я розгорнули додатково 200 ліжок. Всього на Львівщині маємо 3 945 ліжок, з них 3 341 – забезпечені киснем. Це 85% від усіх. Хоч на стаціонарному лікуванні пацієнтів меншає, проте коронавірусну хворобу виявляють у молоді. Вона починає протікати у важчих формах", – каже Орест Чемерис.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.