Білоруський політолог розповів, чи здатний КГБ на провокації в Україні

У Білорусі сумніваються, що КГБ може бути причетним до вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це у прямому ефірі програми "Головне" телеканалу "Еспресо" зазначив білоруський політолог, керівник Центру політичного аналізу і прогнозів Павло Усов

"Для початку треба, щоб експерти перевірили автентичність цих записів. Я особисто сумніваюсь в тому, що білоруський КГБ намагався організувати і є причетним до вбивства Павла Шеремета", - сказав він.

"Я сумніваюсь взагалі в здатності білоруського КГБ в проведенні таких заходів, вбивств на такому рівні, такий злочин є надзвичайно складним в плані організації", - додав політолог.

Павло Усов розповів, що якщо враховувати, що роблять білоруські спецслужби в самій Білорусі, як організовують провокації, то все це виглядає напрочуд непрофесійно. 

"Організувати таке вбивство за кордоном, як на мене, у білоруської влади та спецслужб нема ні ресурсів, ні досвіду", - наголосив політолог.

Нагадаємо, 4 січня зранку українські ЗМІ оприлюднили плівки, на яких секретні служби Білорусі за наказом Лукашенка обговорювали можливість підірвати вибухівкою журналіста Павла Шеремета. Плівки датують 2012 роком.

При цьому, волонтерка Юлія Кузьменко заявляє, що поява таких плівок виглядає дивно.

Усі попередні випуски програми "Головне" можна переглянути тут

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал