У Нацполіції підтвердили наявність нової інформації у справі вбивства Шеремета

Документи й аудіозаписи, останні з яких датовано 2012 роком, вже надійшли в розпорядження слідства і становлять інтерес з погляду встановлення замовників злочину.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України, передає "Еспресо.Захід". 

У Нацполіції підтвердили, що в грудні 2020 року слідство отримало за допомогою Служби зовнішньої розвідки України певну інформацію, що становить інтерес у розслідуванні підриву журналіста Павла Шеремета у 2016 році. Документи й аудіозаписи вже надійшли в розпорядження слідства.

"Фрагменти інформації, яка є в розпорядженні слідства Нацполіції, опубліковані в мережі інтернет. На оприлюднених записах невстановлені особи обговорюють питання вбивства журналіста Павла Шеремета. Зокрема, наголошувалося на варіанті отруєння з використанням токсичних речовин, а також підрив. 
На даний момент слідство Нацполіції отримали дозвіл на проведення слідчих дій в одній з європейських країн. Крім того, особу-розпорядника переданої інформації запросили для проведення необхідних слідчих дій", – кажуть у Нацполіції.  

Справу стосовно виконавців підриву Павла Шеремета передано до суду, щодо замовників виділене окреме кримінальне провадження, розслідування в якому триває. 
Читайте також: "Сьогодні відпустити Антоненка – це міністру МВС підписати собі вирок", – Микола Савельєв
Нацполіція просить українців та іноземців, кому відома будь-яка інформація про замовлення вбивства Павла Шеремета, звертатися до органів поліції.

Нагадаємо, як стало відомо сьогодні вранці, вбивство Павла Шеремета готували спецслужби Білорусі. Ще 2012 року секретні служби Білорусі за наказом Лукашенка обговорювали можливість підірвати вибухівкою журналіста, що було здійснено 4 роки по тому. 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал