У Чехії запустили адаптаційний курс для іноземців

У Чехії з початком нового року набули чинності нові правила, що стосуються адаптації й інтеграції іноземців, які планують надалі жити в цій країні.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на сайт інтеграційних курсів. 

На сайті зазначено, що іноземці, які після 1 січня 2021 року отримали дозвіл на довгострокове перебування в Чехії або дозвіл на постійне перебування, мають пройти курс з адаптації впродовж року після отримання дозволу.

Протягом чотиригодинного курсу іноземців знайомитимуть із базовими цінностями Чехії, традиціями, а також правами та обов'язками, які стосуються проживання в цій країні. Також мігрантам розкажуть про організації та установи, які можуть безкоштовно їх консультувати. Курс проводитимуть професійні кваліфіковані лектори чеською мовою. Лекції читатимуть чеською мовою, але на заняттях будуть присутні перекладачі, які зможуть перекласти їх дев’ятьма мовами, серед яких є й українська.

Навчання коштує 1500 чеських крон (майже 2000 гривень - ред.). Зареєструватися на курс можна онлайн, а пройти його можна в одному з 18 інтеграційних центрів. Після його проходження не треба складати іспит чи тести, однак слухачі отримають посвідчення.

Новий курс не потрібно проходити іноземцям, які до 1 січня 2021 року отримали дозволи на проживання в Чехії, а також біженцям, іноземцям, які приїхали на навчання, громадянам із країн ЄС та членам їхніх родин.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал