У Франції поліцейські понад добу намагалися припинити нелегальну вечірку

Рейв-вечірку організували попри суворі епідеміологічні обмеження й комендантську годину, яка діє на території країни.

Про це повідомляє "Німецька хвиля", передає "Еспресо.Захід".

Нелегальна новорічна вечірка на заході Франції завершилася вранці в суботу, 2 січня. Її організували в закинутому ангарі в містечку Льєрон у регіоні Бретань. На вечірку з'їхалися близько 2500 гостей, тим часом у самому містечку мешкають лише близько 800 людей.

Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен наголосив, що поліцейські припинили незаконну рейв-вечірку без застосування насильства. Також вони конфіскували вантажівку, звукове обладнання та генератори.

"Ми продовжуємо перевіряти та складаємо протоколи на кожного учасника в момент, коли вони залишають місце проведення вечірки", – написав Дарманен у Twitter 2 січня. Згодом він додав, що вже склали понад 1200 протоколів про адміністративні правопорушення. Хоча в коментарях під його постом користувачі розмістили відео, на якому видно, як, за їхніми словами, учасники вечірки залишають місце її проведення в обхід поліцейських.

Дарманен також зазначив, що вже розпочали розслідування й після встановлення організаторів притягнуть до відповідальності.

За даними місцевої префектури поліції, протоколи на учасників вечірки складали за недотримання комендантської години, неносіння масок і незаконну участь у масовому зібранні.

Про масову незаконну вечірку у французькому містечку стало відомо 31 грудня. Поліція намагалася зупинити рейв-вечірку, але її учасники почали жбурляти каміння та пляшки у правоохоронців. Також вони спалили поліцейську автівку й пошкодили ще три.

У Франції нині діють жорсткі обмеження через пандемію коронавірусу, зокрема з 20-ї до 6-ї ранку триває комендантська година, під час якої заборонено залишати своє помешкання без поважної причини. Уряд рекомендував навіть у новорічну ніч збиратися разом не більш ніж шістьом дорослим.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал