Ослаблена Росія та консолідований Захід: політолог назвав головні перспективи у 2021 році

Консолідований Захід на чолі США переосмислює бачення Росії.

Про це у прямому ефірі програми "Еспресо" "Борковський & Валевська" заявив політолог, головний редактор часопису "Ї" Тарас Возняк, повідомляє "Еспресо.Захід".

"Якщо говорити про новий рік, треба дивитись, що нам приніс минулий рік, а він нам приніс не тільки коронавірус. В глобальному сенсі змінилось багато що. Останнім часом ми бачимо редукування впливу Російської Федерації. Не то Путін сидить в бункері, не то його дійсно нема і є якісь двійники, ніби рішення якісь приймаються, але вже тієї активності нема. Наприклад, якщо ми подивимось на війну в Азербайджані, в Карабасі, то Росія редукується. І це перша істотна річ, яку мало хто зауважує", - сказав він.

"З іншого боку ми бачимо, що американська політична система "трампанула" Трампа подалі від важелів впливу і зміна американської влади призводить до ще одного наслідку – консолідований Захід на чолі США переосмислює бачення тієї самої Росії і себе в цій новій констеляції", - наголосив політолог.

"Я сподіваюсь, що Захід сконсолідується довкола своїх інтересів, а ми обіч нього матимемо певну перспективу", - підсумував Тарас Возняк.

 Нагадаємо, програма "Борковський & Валевська" виходить щоп'ятниці о 21:15 на телеканалі "Еспресо".

Усі попередні програми "Борковський & Валевська" можна переглянути тут.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.