На Львівщині виявили останки вояків СС "Галичина"

У двох похованнях на Золочівщині на місці великої битви 1944 року, названої "Бродівський котел", ідентифіковано чотирьох українців.

Про це у коментарі "Еспресо.Захід" розповів голова ГО "Товариство пошуку жертв війни "Пам'ять" Любомир Горбач.

"У селі Стінка на Золочівщині було знайдено поховання з одним вояком. Він не мав військового ідентифікатора, але мав три релігійні медальйони, на яких були написи українською мовою. Тому можна стверджувати, що він був українець і припустити, що служив у дивізії "Галичина".

У селі Червоному в похованні було п'ять останків. Троє з них мали ідентифікатори, де зазначено, що вони належали до 14 дивізії СС "Галичина". Жетон четвертого військовика знищений настільки, що неможливо ідентифікувати його приналежність. На п'ятому останку не було жодних ідентифікаторів, що теж утруднює визначення його дивізійної приналежності", - поінформував Любомир Горбач.

Читайте також: На Львівщині відбулось урочисте перепоховання останків вояків часів Першої світової війни

Пошуковець відзначив, що всі німецькі військові, не залежно від формувань та національності, мали одинакові німецькі однострої, спорядження та озброєння. І лише знайшовши військовий ідентифікатор або жетон, можна чітко визначити, з якої дивізії загиблий, зокрема і з СС "Галичини". Також допомогти в ідентифікації можуть релігійні атрибути.

Відзначимо, що рештки вояків другої світової війни було віднайдено нещодавно на Золочівщині.

Як зазначає місцеве видання "Золочів.нет", їх знайшов місцевий мешканець. Побачивши людські останки, він повідомив про це товариство "Пам'ять", яке й провело офіційні розкопки та ідентифікацію вояків, а в подальшому здійснить їх перепоховання за християнськими звичаями.

 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.