Єгипет ввів нові карантинні обмеження на новорічні свята

Влада скасувала усі новорічні святкування в закритих приміщеннях, а з наступного тижня почнуть діяти штрафи за відсутність захисних масок.

Про це пише видання Daily News.

Про нові заходи 27 грудня оголосив голова уряду Єгипту Мустафа Мадбулі. Під час засідання Вищого комітету з кризової ситуації з коронавірусом він сказав, що за останні кілька днів відбулося значне збільшення кількості хворих на COVID-19.

Штрафи за відсутність маски у громадських місцях виписуватимуть на місці, а за порушення карантинних заходів доведеться заплатити 50 єгипетських фунтів (90 гривень). Адміністративне покарання набуває чинності з 3 січня 2021 року.

Читайте також: Заблоковані траси та штрафи 1,5 тис. євро: як Ізраїль святкуватиме Новий рік

Крім цього, уряд закриватиме будь-яку установу щонайменше на тиждень, яка порушує його розпорядження та організовує збори, чи то новорічні урочистості. Фестивалі та заходи наразі також заборонені. За будь-яке порушення з боку об'єктів, таких як ресторани та кафе, буде застосовано штрафну санкцію у розмірі 4000 єгипетських фунтів (7000 гривень).

На минулому тижні у Єгипті оголосили, що заборонять святкування Нового року, щоб зупинити поширення вірусу на тлі щоденного зростання кількості хворих.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал