Дружина і донька львівського священника з важким перебігом COVID-19 одужують

Дружину львівського священника і матір шести дітей, яка була у відділенні інтенсивної терапії і 15 діб перебувала на штучній вентиляції легень, перевели у терапевтичне відділення лікарні швидкої допомоги.

Про це інформує лікарня, передає "Еспресо.Захід".

"Для її лікування ми використовували  апарат для штучної вентиляції легенів найсучаснішого інтелектуального рівня HAMILTON-C6, підключали систему моніторингу, яка працювала цілодобово і стежила за всіма показниками, які забезпечують життєдіяльність. Визначали ввесь спектр лабораторних аналізів для того, щоб відстежити динаміку пацієнтки", - розповіла керівник відділення анестезіології та інтенсивної терапії Наталія Матолінець.

Зараз пацієнтка уже не кисневозалежна, вона самостійно утримує задовільні показники сатурації крові і все ще перебуває на оксигенотерапії.

А тим часом її донечка Даринка повільно, але впевнено одужує у відділенні неонатології обласної клінічної лікарні, що на Чернігівській.

"Даринка вже вийшла з інтенсивної терапії, але все ще перебуває в інкубаторі, її стан ще важкий. Хоча, попри цей стан, дівчинка почала відновлювати вагу, набрала масу до 1480 грамів (народилася з вагою 1320), має позитивну динаміку у показниках. Ще продовжуємо дообстежувати дитину", - розповіла “Еспресо.Захід” Ольга Децик, завідувачка відділення патології недоношених ЛОКЛ.

Усі необхідні ліки, витратні матеріали і памперси дитина отримує у відділенні неонатології. 

Нагадаємо, на початку грудня пацієнтку на 7 місяці вагітності перевели до лікарні швидкої допомоги із понад 90% ураження легень. Тут їй провели кесарів розтин. 

Фото: facebook/Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал