Військовій частині на Львівщині присвоїли ім'я В'ячеслава Чорновола

Президент Володимир Зеленський підписав указ про присвоєння почесного найменування 76-му окремому полку зв’язку та радіотехнічного забезпечення Повітряних сил Збройних сил України.

Про це йдеться у відповідному указі глави держави, передає "Еспресо.Захід".      

"Ураховуючи зразкове виконання покладених завдань, високі показники в бойовій підготовці, постановляю присвоїти 76 окремому полку зв’язку та радіотехнічного забезпечення Повітряних Сил Збройних Сил України почесне найменування "імені В’ячеслава Чорновола" та надалі іменувати його – 76 окремий полк зв’язку та радіотехнічного забезпечення імені В’ячеслава Чорновола Повітряних Сил Збройних Сил України", – сказано у документі.

Документ за підписом Зеленського з'явився на сайті президента учора, 28 грудня. Указ набуває чинності з дня його опублікування.

Довідково.

В’ячеслав Чорновіл – український політичний діяч лідер Народного руху, дисидент, журналіст, у 2000 році був удостоєний звання Герой України. Загинув в автокатастрофі на трасі "Бориспіль - Золотоноша" 25 березня 1999 року.

Представники НРУ від початку називали загибель свого лідера політичним вбивством, проте незабаром кримінальну справу про загибель Чорновола було припинено. У ніч на 2 червня 2011 року ГПУ ексгумувала тіло Чорновола, після чого справу скерували на дорозслідування.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал